dijous, 15 de desembre del 2016

El Nadal arreu del món

En les darreres setmanes, l’alumnat de tercer i quart de primària, s’ha endinsat en un apassionant projecte: conèixer com se celebren les festes de Nadal en les diferents ciutats gastronòmiques.
D’aquesta manera, dividits en petits equips, han realitzat un treball d’investigació que posteriorment han hagut d’exposar davant dels seus companys i de la resta de l’escola.
No ha estat una tasca fàcil, doncs no sols havien de buscar la informació; sinó ser capaços d’arribar a acords, elaborar les presentacions, parlar en públic, etc.
Són moltes les anècdotes que han après. Bruixes que porten regals, nenes que s’il·luminen el cap per Santa Llúcia, pobles en miniatura fets de gingebre, raïm o llentilles per buscar la prosperitat en l’any nou.... Cada ciutat té les seves tradicions, i saber-les totes és molt enriquidor.
Els mestres, per la seua part, han guiat aquest procés d’investigació. A més a més, han elaborat un dossier informatiu amb lectures, activitats de comprensió lectora i jocs del llenguatge per a cadascun dels alumnes.
Com no podia ser d’altra manera, el projecte conclourà elaborant i tastant algunes d’aquestes receptes tradicionals nadalenques.

Un projecte molt saborós, sense cap dubte!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada