dissabte, 9 de juny del 2018

Erasmus+ #TastingSchools: rebem alumnes de Bergen, Parma i Östersund

Alumnes de la Kaland Skole de Bergen (Noruega), l’Institut Giacomo Ferrari de Parma (Itàlia) i la Lugnviksskolan d’Östersund (Suècia) han estat visitant, des del 3 al 9 de juny, la ciutat de Dénia acollits per famílies i estudiants del col•legi públic Pou de la Muntanya.
L’intercanvi escolar, emmarcat dins el projecte Erasmus+ #TastingSchools, que coordina col•legi denier, és l’última de les deu mobilitats formatives i de coordinació programades en el mateix. En total, 72 alumnes i 46 mestres han pogut participar dels diferents viatges de formació realitzats al llarg d’aquests dos anys, així com conèixer i aprendre a les quatre escoles, totes elles pertanyents a Ciutats Creatives de la Gatronomia declarades per la UNESCO.
Durant l’estada a la capital comarcal, han pogut gaudir d’un complet programa formatiu, que els ha permés realitzar activitats dins el col•legi, recórrer en catamarà la reserva marina del Cap de Sant Antoni, participar en un taller de cuina al restaurant Samaruc (amb els xefs Ismael Bilbao i Federico Guajardo) aprendre la Dansà de Dénia o visitar la ciutat de València (tant els monuments gòtics com la Ciutat de les Arts i les Ciències).
També l’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, i el regidor d’Educació, Rafa Carrió, van rebre al grup d’alumnes i els seus mestres, donant pas a la visita a la ciutat oferida per tècnics de l’oficina de Dénia Ciutat Creativa. Aquest va ser un bon moment per conèixer el Mercat, la mostra de la cirera que allí s’oferia, i llocs com el Museu del Joguet o el Museu Etnològic.
Especial menció mereixen les nou famílies que van acollir els i les alumnes. Tota una setmana completa d’experiències on van poder visitar le platges, el parc natural del Montgó o el Castell i on es van estretir molt els vincles que uneixen les quatre ciutats.
Per acabar la setmana, la festa de fi de curs del col•legi es va avançar per oferir tot un tast de la nostra cultura a l’alumnat visitant, i poder ballar bona cosa amb el grup folk valencià “Tres fan Ball”. Un remat de luxe per a una setmana inoblidable.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada