dijous, 19 d’octubre del 2017

Reunió transnacional a Parma: dimarts 17

Parma acull de nou una de les activitats del projecte #TastingSchools. En aquest cas, la tercera reunió transnacional per coordinar el projecte.

Amb una climatologia inusual per a aquesta època de l'any, d'altes temperatures, els representants de les quatre escoles participants (Kaland Skole de Bergen, Lugnviksskolan d'Östersund, Istituto Comprensivo Giacomo Ferrari de Parma i Pou de la Muntanya de Dénia) ens apleguem a Itàlia per avaluar les activitats realitzades i programar les properes.



Els mestres de la nostra escola que estem participant en aquesta activitat som Isa Varela, Malu Tur i Sergi Mallol. Hem estat molt ben rebuts i, abans de començar el programa oficial, vam tindre l'oportunitat de visitar la unitat escolar de l'Hospital de Parma i el Centre Internacional Loris Malaguzzi de la localitat de Reggio Emilia.

La unitat escolar dins l'hospital de Parma és atesa per vuit mestres, les quals cada dia realitzen un treball molt individualitzat amb els xiquets i xiquetes ingressats, sempre amb la màxima professionalitat atés les diferents patologies dels pacients.  

Malgrat la reduïda grandària de l'escola, la tasca realitzada és enorme, i s'aprofiten molts espais comuns i zones de joc de l'hospital per complementar la tasca escolar.

Per altra banda, el Centre Internacional Loris Malaguzzi, a Reggio Emilia, és un lloc de referència en l'educació, la innovació i l'experimentació.


Dins el recinte hi vam poder una bon mostra de la metodologia que utilitzen les escoles infantils en aquesta localitat italiana, amb un aprofitament de recursos i materials naturals per part de l'alumnat i un treball fonamentat en el desenvolupament de les seues pròpies capacitats:  experimentant, investigant, compartint i documentant tota l'activitat escolar.

Dues visites ben interessants que donen peu, a partir de dimecres, al programa oficial preparat per l'Institut Ferrari.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada